Palmsuiker

Palmsuiker zoals je in Thailand op de markt kunt komen. Heerlijk van smaak en om kamertemperatuur al zacht. Zo is onze palmsuiker heel goed te gebruiken in de keuken zonder deze eerst voor te verwarmen of moeizaam in stukken te breken.

Wij importeren onze palmsuiker rechtstreeks uit Thailand zonder tussenkomst van enige tussenhandelaar. Hierdoor kunnen wij de prijs zeer aantrekkelijk houden.

Palmsuiker

€ 5,25

Palmsuiker

€ 5,25

1 KG €5,25 (tot 25 KG)
bij 9 KG, 1 KG gratis
vanaf 25 KG, €4.25 per KG
vanaf 50 KG, €3.75 per KG
vanaf 100 KG, €3.50 per KG
vanaf 250 KG, €3.25 per KG
vanaf 400 KG, €3.00 per KG
vanaf 750 KG, €2.55 per KG

Verzendkosten binnen Nederland:
t&m 10 KG, €5.00
11 t&m 19 KG, €8.00
20 t&m 26 KG, €12
27 t&m 99 KG in overleg
vanaf 100 KG, geen verzendkosten
(waddeneilanden in overleg)

Verzendkosten Belgie en Duitsland:
t&m 26 KG, €16
vanaf 26 KG in overleg

THT 28/12/2019

1 กก €5,25
9 กก แถมฟรี 1 กก
25 กก ขึ้นไป โลละ €4,25
50 กก ขึ้นไป €3,75
100 กก ขึ้นไป €3,50
250 กก ขึ้นไป €3,25
400 กก ขึ้นไป €3,00
750 กก ขึ้นไป €2,75

อัตราราคาส่งในเนเธอร์แลนด์:
น้ำหนักถึง 10กก €5
น้ำหนัก 11กก ถึง 19กก €8
น้ำหนัก 20กก ถึง 26กก €12
น้ำหนัก 27กก ถึง 99กก ต้องสอบถามกับเราก่อน
น้ำหนักมากกว่า 100กก ค่าส่งฟรี
(Waddeneilanden ต้องสอบถามเราก่อน)

ค่าส่งไปเบลเยี่ยมและเยอรมัน:
น้ำหนัก 1กก ถึง 26กก €16
น้ำหนัก 26กก ขึ้นไป สอบถามและปรึกษาเราก่อน

Heerlijk natuurlijk: palmsuiker en kokosbloesemsuiker


We gaan de laatste tijd steeds vaker op zoek naar vervangers voor geraffineerde suikers, zoals kristalsuiker of rietsuiker. Twee voorbeelden van een meer natuurlijke, onbewerkte suikersoort zijn palmsuiker en kokosbloesemsuiker. Maar wat zijn dit precies voort soorten en hoe worden ze gemaakt?

Hoe wordt palmsuiker gemaakt?
Palmsuiker wordt gemaakt van nectar dat gewonnen wordt uit de bloesem van een aantal specifieke palmbomen. Voorbeelden hiervan zijn de arengpalm (ook wel: suikerpalm) en de dadelpalm. Wanneer de nectar van de kokospalm komt wordt het eindproduct kokosbloesemsuiker genoemd. Om palmsuiker (of kokosbloesemsuiker) te krijgen wordt de nectar ingekookt tot een substantie die doet denken aan karamel. Hoe verder de nectar wordt ingekookt, hoe donkerder de kleur en hoe harder het eindproduct wordt.

Voor in de keuken!
Palmsuiker en kokosbloesemsuiker kun je gebruiken als vervangers voor bruine basterdsuiker. De structuur is vergelijkbaar en de suiker is daarom heel geschikt om mee te bakken. Of doe het door je warme havermout of smoothie, en door je thee kan natuurlijk ook. De smaak is iets voller dan dat van bruine basterdsuiker. Het heeft iets weg van karamel en toffee en is minder zoet dan gewone suiker.

Gezond?
En dan tot slot. De hamvraag bij een artikel over suiker is natuurlijk altijd: is het wel gezond? Dat vinden we lastig te zeggen. Wél heeft palmsuiker een aantal eigenschappen waardoor we het gebruik ervan kunnen aanraden, boven dat van bijvoorbeeld kristalsuiker. Palmsuiker heeft namelijk een lagere glycemische indexwaarde dan vele andere zoetstoffen, wat ervoor zorgt dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. En omdat het een vrij ongeraffineerde vorm van suiker is heeft het een aantal gezonde voedingsmiddelen – vitaminen en mineralen -, die bij geraffineerde suikers verloren gaan.